Etusivu > Webbisivut > Näin luot itse nettisivut ja verkkokaupan nopeasti ja edullisesti

Näin luot itse nettisivut ja verkkokaupan nopeasti ja edullisesti

Usein yrittäjällä on tarve näkyä myös verkossa. Myytävät tuotteet voivat olla sellaisia, että niitäkin voisi viedä verkkoon myyntiin. Näillä ohjeilla pystyt itse luomaan yrityksellesi näyttävät nettisivut ja rakentamaan myös verkkokaupan helposti, nopeasti ja edullisesti. 6 selkeää askelta.

Mitä sinun tulee tehdä?

1. Aloitetaan verkkotunnuksen, eli domainin valinnalla. Domain on tyypillisesti muotoa www.omayrityksesi.fi. Jos siis yrityksesi on Kallen kahluuhousu, voit valita domainiksi www.kallenkahluuhousu.fi.

2. Seuraavaksi arvioidaan verkkosivujen käyttökuormitus siksi, että kuormituksen ja tilatarpeen perusteella voidaan valita sopiva web-hotelli, eli ylläpidettävä palvelintila, jonne sivustosi kaikki tarvittava tieto voidaan tallentaa. Tyypillisesti pienyrityksen verkkosivuiksi riittää perustason suorituskyvyllä oleva web-hotelli. Esimerkiksi Louhi tarjoaa tällaista (levytila 5Gt, sähköpostilaatikot 20 kpl, tietokannat 3 kpl ja liikenne 60 Gt/kk) ratkaisua tällä hetkellä alle 6 €/kk (ALV 0%).

3. Kun edellä mainitut tehtävät ovat valmiita, voidaankin tilata domain-nimi ja web-hotellipalvelu. Parhaimmillaan ne ovat käytössä jo alle tunnissa tilauksesta. Vaikka en saa Louhi Networksiltä mitään palkkioita tästä kirjoituksesta, suosittelen sitä, koska se tarjoaa sekä web-hotellia, että domaineja ja näin ollen molemmat asiat saadaan kuntoon saman tien sekä domain liitettyä web-hotelliin. Toinen kyseistä palveluntarjoajaa suosiva elementti on yhteensopivuus (ja valmis integraatio sekä asennusmahdollisuus) WordPressiin.

4. Kun sinulla on web-hotelli ja domain hankittuna, pääset varsinaisiin töihin. Saat hankintasi yhteydessä tunnukset niin omalle tilillesi Louhen sivuille, kuin myös ylläpitotunnukset omalle webbisivullesi www.sinunyrityksesi.fi ja web-hotellin hallintapaneeliin. Hallintapaneelista voit suoraan asentaa esimerkiksi WordPressin (WP) hyvin helposti ja opastettuna, jolloin webbisivullesi saadaan vihdoin sisältöä. WP:n asennuksen jälkeen sinulla on – TADAA – toimiva nettisivu.

5. Tämän jälkeen voitkin siirtyä oman nettisivusi hallintatyökaluun, jonne saat osoitteen palveluntarjoajalta (ainakin Louhi) sähköpostitse. Voit muokata suoraan sivuston teemaa, valita sopivat kuvat, kirjoittaa sivustolle nimen ja kuvaukset sekä alkaa saman tien tuottamaan sinne sisältöä.

6. Verkkokauppa syntyy käden käänteessä, asentamalla WP:n lisäosista löytyvän WooCommerse- verkkokauppalisäosan. Kun lisäosa on asennettu ja olet painanut painiketta ”Ota käyttöön”, voit tehdä sinne tarvittavat määritykset ja alkaa syöttämään tuotteita hallintasivun valikkoon ilmestyvän WooCommerse linkin kautta.

Nämä kaikki voit tehdä näppärästi itse.

Vastaa

+
error

Piditkö blogikirjoituksesta? Kerro muillekin!

%d bloggaajaa tykkää tästä: